facebook twitter youtube vbox7
Facebook страница
Онлайн Магазин
onlineshop
Предстоящи събития
Януари 2023
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Сдружение Съюз на Българските Спасители набира доброволци!

Какво е доброволец?
Доброволец е човек, който по собствено желание се заема с някаква работа или участва с нещо при извършването на дадени дейности. „Доброволец“ е обратното на наемник – човек, който поема отговорност да свърши някаква работа срещу заплащане с пари или друг вид възнаграждение. Доброволецът върши своята работа безвъзмездно, без да очаква някаква награда или заплащане за свършеното. Най – често наградата за усилията се явява добрата дума, признанието, похвалата от страна на околните хора или други доброволци. Етимологическият корен на думата доброволец се свежда до латинското „voluntaries”, което значи (доброволен), от свободна воля. На български думата звучи като съчетание от „добро” и „воля”, т.е. на добра, свободна воля или пък воля да правиш добро. Оттук се предполага, че всеки, който е доброволец, на драго сърце би приел да свърши работа, която не е негово задължение. Този труд често е неразривно свързан с алтруизма и идеята за човечността, която главно се изразява в готовността дори при липса на нужда човек да помогне без да очаква нещо в замяна. Въпросът „Какво е да си доброволец” може да се разгледа като това, какво означава да си и какво е чувството да бъдеш доброволец. Първо, да бъдеш означава да помагаш на хората, с каквото те са помолили или от каквото те имат нужда, без всякакви очаквания и задължения, да ги правиш щастливи и да правиш така себе си щастлив. Работата развива доброволеца, както и всеки един контакт с интересните хора по света, с които той/тя се среща, с които се забавлява и споделя весели мигове. А именно спомените от доброволческите лагери и обмени са като че ли най-важното, защото те са ценният източник на знание и опит за цял живот. След това обяснение е много лесно да се каже, че като второ, чувството да бъдеш доброволец е страхотно и самодостатъчнo!

Вие сте хигиенист, адвокат, шивач, собственик на фирма, безработен, шофьор, дори полицай, пожарникар, лекар, военен, общински съветник, кмет или каквато и да е професия, всеки един от Вас може да бъде част от нас!
Ако мислите, че не сте готови или имате съмнения във Вас самите... Не се колебайте!
Създаването на доброволческа мрежа в цяла България е трудно, но не и невъзможно.
Една от големите цели на СБС е да създаде мрежа, да обедини всички доброволци и спасители в една общност, да развива спасителната дейност, да популяризира доброволчеството и да защитава правата на спасителите.
В България трудно се възприема все още думата „доброволец”, но с взаимна помощ ще докажем, че да бъдеш доброволец и да помагаш на хората изпаднали в беда е чест.

Ние сме хора на честта!
Помагаме на хора в беда,
навсякъде по цялата страна.
За да провъзгласим доброта.