facebook twitter google youtube vbox7
Facebook страница
Онлайн Магазин
onlineshop
Случайна лекция
Предстоящи събития
Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Спасители доброволци с кампания за мобилно приложение при бедствия и инциденти

Спасители доброволци стартират кампания за набиране на средства за създаване на мобилно приложение "Гражданска система за уведомяване при бедствия, катастрофи и извънредни ситуации".

Целта на тази система е да уведомява навреме гражданите при възникнали бедствия и инциденти и да предпазва и спасява техния живот. Мотото на системата е "Живей един живот - спаси хиляди". 

Организатор на кампанията е неправителствената организация "Съюз на българските спасители". Идеята за създаване на това мобилно приложение е на нейния председател Костадин Карамитов. 

Преди три години, когато на територията на страната ни по-често имаше наводнения и пожари, реших, че трябва да се предприеме действие, за да намалим жертвите, които даваме. Така възникна идеята за мобилно приложение и решихме да стартираме кампания за събиране на средства за неговото създаване, което ще е полезно за всички граждани, посочи Карамитов. 

Чрез приложението ще може да се подава сигнал за бедствия или катастрофа, който се получава от всеки, които са регистрирани в него. 

Така всеки, който се намира в близост, може да се отзове и да помогне, реагирайки адекватно. Приложението ще може да бъде изтеглено абсолютно безплатно от всеки.

 


Коментари