facebook twitter youtube vbox7
Facebook страница
Онлайн Магазин
onlineshop
Случайна лекция
Предстоящи събития
Октомври 2021
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Локализиране на пожари във Велинград със съдействието на СБС

Пожарите не пропуснаха и велинградския район. Освен сухи треви, огънят е обхванал и част от иглолистната гора. Няма опасност за къщите , които са в близост до района, от 12 август в община Велинград беше в сила частично бедствено положение.

Това гласи заповед на кмета Костадин Коев, издадена след решение на Кризисния щаб в общината. Частичното бедствено положение е за част от територията на общината - района на горските стопанства “Чепино“ и "Алабак“, както и в местностите „Бачовица“ и „Сивек“. Мярката е предприета заради кризисната ситуация с разрастващите се пожари в горските местности и задимяването на част от територията на община Велинград, както и опасността от обгазяване и задимяване на града, с което се застрашава живота и здравето на населението. 

Благодарение на силният и подготвен екип на Съюз на българските спасители Велинград в ръководител Евгени Янкулов бяха локализирани всички пожари, съвместно с екипа си Вилимир Котларски, Стойчо Котларски и Петър Статев. Високата подготовка, добрата екипировка и изключителната техника, която сами успяха да съберат и да създадът, уникална машина приспособена за гасене на горски и полски пожари беше впрегната на пълни обороти. Изказваме сърдечни благодарности на екипи от Велинград!


Коментари